سخنرانی‌های علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
اشتراک در تلگراماشتراک در واتس‌اپموارد دیگر
معرفی کتاب
دسته کشاورزی و دامپروری، ۱۱۲صفحه، فرمت PDF، زبان فارسی، ۷۱۷ کیلوبایت، ۸۹۷ بازدید

کتاب خلاصه‌ی سخنرانی‌های علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی در طول سال‌های 1388 الی 1391 به قلم علی شهنوازی، سیمین واعظ فر، حسن منیری فر، مصطفی نیکدل و علیرضا کریمیان به رشته‌ی تحریر درآمده است.

ترویج و همگانی کردن علم کوتاه‌ترین راهی است که امکان دسترسی به نتایج علمی را میسر ساخته و درک و فهم ما را نسبت به واقعیات موجود بالا می‌برد. در وهله اول هدف ترویج علم، برانگیختن توجه انسان و نیز عرضه مهم‌ترین نتایج علمی به صورتی کاملا ساده و در عین حال واقعی به انسان است. همگانی کردن علم و ترویج آن در صورت استمرار و بنیادی شدنش می‌تواند تفکر علمی و خردگرایی را در جامعه رواج دهد و راه را برای پیشبرد علوم و نهادینه شدن آن و در نهایت ترقی و رفاه جامعه هموار سازد.

با توجه به تعریف ترویج علم، اصولا علم تابع ذهن انسان‌هاست و تا زمانی که در ذهن صاحب علم است فقط برای او قابل درک بوده و هنوز به عینیت نرسیده است. لذا برای اینکه علم مورد نظر به عینیت برسد باید از ذهن صاحب آن خارج شود و با نهادها و شناسه‌هایی برای دیگران قابل درک باشد. در جوامعی مثل کشور ما که کارها و فعالیت‌های تیمی کمرنگ بوده و پژوهش‌های انفرادی رونق دارد، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. اولین گام در ترویج علم این است که اندیشه خود را با هدف استمرار آن نگارش و بازآفرینی نماییم. بنابراین می‌توان گفت ترویج استمرار اندیشه‌، نقطه آغازی است برای ترویج علم.

مرکز تحقیقات تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به ‌عنوان متولی اصلی تحقیقات در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی استان، با هدف ترویج و توسعه علوم کاربردی، ارائه راهکارهای افزایش بهره‌مندی و فهم همگانی از یافته‌های تحقیقاتی محققین، از سال‌ها پیش اقدام به برگزاری سخنرانی‌های علمی یا کارگاه‌های آموزشی در طول سال و به صورت یک هفته در میان نموده است. این جلسات بر حسب موضوع و ارتباط سخنرانی‌ یا کارگاه با حیطه فعالیت دستگاه‌های اجرایی مرتبط، با شرکت مسئولین و کارشناسان آن دستگاه‌ها و مشارکت جدی مدیریت ترویج کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار می‌شود.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

ایران با دارا بودن اقلیم‌های گوناگون یکی از مناسب‌ترین نقاط دنیا برای کشت و پرورش انواع محصولات سبزی، صیفی و جالیز در تمام فصول می‌باشد. محصولات سبزی، صیفی و جالیز با سطح زیر کشت حدود 700 هزار هکتار و تولید بیش از 17 میلیون تن در سال، شش درصد از سهم کل زیر کشت محصولات زراعی و بالغ بر 29 درصد از تولید محصولات زراعی را به خود اختصاص داده است (ملکوتی و همکاران. 1383).

با توجه به ارزش غذایی سبزیجات، وجود فیبر فراوان و نقش آن در سلامتی انسان، مصرف آن در تمامی نقاط جهان مورد تاکید متخصصین تغذیه می‌باشد. در رژیم غذایی ما ایرانیان نیز سبزیجات از جایگاه خاصی برخوردار است و در برنامه‌ریزی‌ها، افزایش مصرف سرانه آن مورد تاکید می‌باشد. این در حالی است که در صورت عدم دقت در عملیات کاشت، داشت و برداشت، سبزیجات می‌توانند اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشند. مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی در تولید سبزیجات به پیامد زیست محیطی تجمع نیترات، کادمیم و عناصر سنگین در خاک و ورود این عناصر به چرخه حیات می‌انجامد. نیترات در صورتی که وارد بدن شود در سیستم گوارشی تبدیل به نیتریت شده و نیتریت نیز در خون، هموگلوبین را به متهموگلوبین تبدیل و انسان را به کمی اکسیژن (متهموگلوبینمیا) مبتلا می‌سازد. علاوه بر آن نیتریت از طریق ترکیب با یک نوع اسید آمینه در سیستم گوارشی بدن تولید ماده سرطانزای نیتروزآمین می‌کند.

ادامه...
کتاب‌های مرتبط
بیشتر
مرزه؛ گیاه عشق افروز
اسماعیل پورکاظم
شنبلیله
اسماعیل پورکاظم
خردل
اسماعیل پورکاظم
بادرنجبویه
اسماعیل پورکاظم
بابونه
اسماعیل پورکاظم
رازیانه؛ گیاه هورمونی
اسماعیل پورکاظم
گل حسرت
اسماعیل پورکاظم
زرشک
اسماعیل پورکاظم
نظرات
برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
نخستین نظر را شما ثبت کنید!
کتاب سبز را دوست دارید؟
لطفا امتیاز و نظر خود را ثبت کنید!
ثبت امتیاز و نظر
کتاب سبز در شبکه‌های اجتماعی
کانال تلگرام