کتاب بادرنجبویه نوشتهی اسماعیل پورکاظم، در مورد خواص و مضرات بادرنجبویه و روشهای کاشت و پرورش آن صحبت میکند.
در بخشی از کتاب بادرنجبویه میخوانیم:
بادرنجبویهها گیاهانی گلدار با نام عمومى "اژدها سر" یا "سر اژدهائی" (dragonhead) از جنس "دراکوسفالوم" (Dracocephalum) متعلق به خانواده نعناعیان یا "لامیاسه یا الابیاته" (Lamiaceae, Labiatae) میباشند که دارای ساقههایی ایستاده با مقطع چهارگوش، شاخه و برگهای بسیار معطر و گلهایی زیبا به رنگهای آبی، بنفش و سفید هستند. این گروه از گیاهان بویژه طى 200 سال اخیر در جهت تأمین داروهای گیاهی سنتی، کاربردهای ادویهای، جلب زنبوران عسل و مقاصد زینتی مورد توجه قرار گرفته و کشت و کار میشوند اما همچنان بخش اعظم نیازهای انسانی به آنها از طریق برداشت از زیستگاههای طبیعی و حالت وحشی تأمین میشود که این موضوع میتواند دلیل مهمی بر اهمیت اکوسیستمهای طبیعی در زندگی بشر امروزی باشد.