کتاب زرشک نوشتهی اسماعیل پورکاظم، در مورد خواص این گیاه و روشهای کاشت و پرورش آن صحبت کرده و در کل اطلاعات کامل و جامعی از زرشک در اختیار شما قرار میدهد.
در بخشی از کتاب زرشک میخوانیم:
از میوههای زرشک بطور عادی در روسیه و بخشهای وسیعی از اروپای شرقی جهت تهیه مربا (jam) استفاده میشود.
در مناطق جنوب غربی آسیا به ویژه در ایران از میوههای زرشک در پخت و پزها از جمله تهیه مربا بهره میبرند.
میوههای زرشک مملو از ماده "پکتین" (pectin) هستند و بدین جهت مربای حاصل از آنها پس از سرد شدن به صورت دلمه (congeal) در میآید.
میوههای زرشک اهمیت غذایی بسیار زیادی برای گروه وسیعی از پرندگان کوچک دارند و این موضوع باعث پخش شدن بذور زرشک از طریق مدفوع پرندگان مزبور میشود.