کتاب شربتها از دیدگاه طب سنتی ایران به قلم سید محمد موسوی ضمن معرفی انواع شربتهای خانگی و موارد مصرف آنها، طرز تهیه این شربتها را به صورت کامل شرح میدهد.
در بخشی از کتاب شربتها از دیگاه طب سنتی ایران میخوانیم:
شربت دانههای گیاهی
این شربت برای کسانی که بدنشان داغ است مفید و تب و حرارت را از بدن دور میسازد. بلغم و صفرای اضافی را پخته و خارج میکند. کبد و طحال را پاکسازی کرده و چربی و اسید اوریک و اوره خون را تنظیم و خون را تصفیه و معده را سرحال آورده تقویت میکنند. مقدار مصرف آن از یک تا ۳ استکان در روز است.
سرکه خانگی تند، 4 لیتر، آب جوشیده سرد شده یا آب چشمه منطقه ییلاقی با آب معدنی 1/5 لیتر، عرق رازیانه 1/5 لیتر عرق کرفس 1/5 لیتر، بذر رازیانه 105 گرم، بذر کرفس 105 گرم، پوست بیخ کرفس 105 گرم همه را با هم مخلوط کنید و بگذارید 24 ساعت به همان حالت در حرارت معمولی بماند. روی شعله ملایم بجوشانید تا یک ششم آن بخار شود. با پارچه تمیز صاف کنید. 3/5 کیلو نبات اضافه کنید و روی شعله ملایم دوباره بجوشانید تا نصف دیگر بخار شود. در حال جوشیدن کفی را که روی آن بالا میآید بگیرید. از آتش فرو گیرید و به اندازه یک قاشق مرباخوری زعفران ساییده در یک کیسه کتانی با نخی وارد کنید و با دست آنقدر بمالید تا آب زعفران کاملا در آن وارد شود. پس از سرد شدن در جای خنک نگهداری کنید.