اشتراک در تلگراماشتراک در واتس‌اپموارد دیگر
عناوین مرتبط از کتابراه
معرفی کتاب
دسته علوم اجتماعی، ۳۹۲صفحه، فرمت PDF، زبان فارسی، ۲.۲۱ مگابایت، ۱۴۵۰ بازدید

کتاب سیر ارتباطات اجتماعی در ایران نوشته‌ی حمید مولانا، اولین تحقیق و تدوین جامع و علمی درباره‌ی روند ارتباطات اجتماعی در تاریخ معاصر ایران است. اطلاعات و ارتباطات رگ‌های حیاتی هر نظامی هستند، ولی در اجتماع پیچیده‌ی امروزی، این زیرساخت‌های انسانی و ارزش‌های سیاسی، اقتصادی، مذهبی و فرهنگی هستند که مسیر و روش ارتباطات را تعیین و راهنمایی می‌کنند.

در بخشی از کتاب سیر ارتباطات اجتماعی در ایران می‌خوانیم:

یکی از ارکان انقلابی در ایران که شبکه نهضت مشروطه طلبی را بیش از پیش ریشه‌دار کرد و در ارتباطات اجتماعی عصر انقلاب مشروطه نقش مهمی داشت انجمن‌های سری بود. این انجمن‌ها در تاریخ مشروطه ایران فصل جداگانه و مخصوصی دارد. ولی از جنبه آمیزش انجمن‌ها با مطبوعات ملی و عوامل ارتباطات اجتماعی در ایران همین قدر باید یادآوری کرد که انجمن‌ها در حقیقت مرکز تهیه مقالات انقلابی روزنامه‌ها و همچنین مرکز مباحثه و تفسیر و تعبیر نوشته‌های مطبوعات ملی به شمار می‌رفت. 

انجمن‌های سری در اواخر قرن نوزدهم در تهران و شهرستان‌ها بوجود آمدند و در اوایل قرن بیستم در اکثر شهرهای بزرگ ایران گسترش یافتند و مرکز تجمع و فعالیت ملیون و آزادی‌خواهان گردید. دو دسته مهم در تشکیل این انجمن‌ها نقش بسیار مهمی ایفا کردند، روزنامه نگاران و روحانیان. و این قابل توجه است که مثلًا از 54 نفر عضو اولین انجمن سری که در تهران تشکیل شد بیست نفر روزنامه نگار و بقیه روحانی و بازرگان بودند. حضور روزنامه نگاران از این جهت در انجمن‌های سری اهمیت داشت که علاوه بر آگاهی و دانشی که از اوضاع داخل و خارج کشور داشتند، روزنامه‌ها و جزوه‌های آن‌ها وسیله ترویج و توسعه انجمن‌های سری بین مردم بود.

ادامه...
کتاب‌های مرتبط
بیشتر
جامعه شناسی جنگ
محمدمهدی بهداروند
شناخت جوامع دانایی
اسماعیل یزدان پور
روابط فردی
مجله ویستا
فقط به خاطر تو
مهدی خدامیان آرانی
نظرات
برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
نخستین نظر را شما ثبت کنید!
کتاب سبز را دوست دارید؟
لطفا امتیاز و نظر خود را ثبت کنید!
ثبت امتیاز و نظر
کتاب سبز در شبکه‌های اجتماعی
کانال تلگرام