کتاب تکنیکهای کریا یوگا بر مبنای آموزههای سری سوامی پاراماهانسا یوگاناندا گیری نوشتهی مجتبی ولی بیگی و منوچهر البرزی، به مباحثی چون رویکرد عمومی یوگا در عصر مدرن برای تمامی ابنا بشر، جایگاه مطم معنوی در کریا یوگا، کریا ہوگا از نگاه یوگاناندا جی و... میپردازد.
در زمینه کریا یوگا در هند دو سنت مطرح قابل تشخیصاند. سنت اول مربوط به خط سیر کریا یوگای سری سوامی پاراماهانسا یوگانانداجی (1893-1952)، راهب هندو میباشد، او که کریا یوگا را در غرب گستراند. او کریا یوگا را در خط سیری از ماهاآوتارباباجی، سری لاهیری ماهاسایا و استادش سوامی سری یوکتشوار گیری آموخت و ماموریت خود را در معرفی کریا یوگا در غرب قرار داد. و انجمن خودشناسی را در آمریکا پایه گذاری کرد.
سنت دیگری که در حوزه کریا یوگا قابل تشخیص است، مربوط به سنت سری سوامی ساتیاناندا ساراسواتی (2009-1923) است. سری ساتیاناندا از شاگردان سری سوامی شیواناندا ساراسواتی (1963-1887) است. و در سال 1956 سری سوامی شیواناندا ساراسواتی به او کریا یوگا را اموخت و به او ماموریت و وظیفه گسترش یوگا را داد.
در بخشی از کتاب تکنیکهای کریا یوگا بر مبنای آموزههای سری سوامی پاراماهانسا یوگاناندا میخوانیم:
پاراما هانسا یوگاناندا در هفتم مارچ سال 1952 میلادی به ماهاسامادهی رفت که عبارت سانسکریتی به معنای وصل الهی است و به این ترتیب جسم خود را ترک کرد.
در روزهای پیش از مرگش، یو گاناندا شروع به صحبت با شاگردانش کرد که زمان ترک این دنیا برای وی فرارسیده است. در 7 مارچ 1952، یو گاناندا به ضیافت شامی برای دیدار سفیر هند در آمریکا، بینای رانجان سینی و همسرش در هتل بالتیمور در لس آنجلس دعوت شد. در پایان این ضیافت، یوگاناندا از هند و آمریکا و مشارکت آنها در صلح و پیشرفت انسان و همکاری آینده آنها سخن گفت. امیدش برای جهانی متحد را بیان نمود که بهترین کیفیات کار آمد امریکا و معنوی هند را دارد.