کتاب آویشن؛ چاشنی مدیترانهای نوشتهی اسماعیل پورکاظم، مصارف دارویی، غذایی، ترکیبات شیمیایی، اکولوژی و بسیاری دیگر از موارد این گیاه پرخاصیت را به طور کامل همراه با تصاویر شرح میدهد.
در بخشی از کتاب آویشن؛ چاشنی مدیترانهای میخوانیم:
مستندات تاریخی موجود نشان میدهند که از گذشتههای بسیار دور تاکنون از «آویشن» در آشپزی ملل مختلف سود میبردهاند.
در دورانهای پیشین که یخچالهای امروزی وجود نداشتند، از «آویشن» برای حفظ و نگهداری طولانی مدت گوشتها بهره میگرفتند و بدین ترتیب فساد آنها را به تعویق میانداختند.