اضطراب جدائی چیست؟
اضطراب جدائی، اضطراب شدید و نامناسب با سطح رشد فرد است، در رابطه با جدایی از منزل یا کسانی که فرد به آنها دلبستگی دارد. در واقع با سن و موقعیت فرد همخوانی ندارد. کودکان هنگام جدایی یا دوری از مادر احساس ناراحتی و اضطراب می کنند. این ترس و ناراحتی اضطراب جدایی خوانده می شود. این وابستگی میتواند به خانه یا محیط های آشنا هم باشد، گاهی در بچهها هنگام جدا شدن از مادر حتی نشانه هایی از هراس هم دیده میشود، که فراتر از آنچه که از سطح رشد آنها انتظار میرود، می باشد.
اضطراب جدایی مرضی از سنین پیش دبستانی بروز می کند و ممکن است سالیان دراز پا برجا بماند. چنین اضطرابی در هر موقعیتی که احتمال جدایی وجود دارد، شدیداً برانگیخته می شود و فرد را بر آن می دارد تا از موقعیت هایی که مستلزم جدایی هستند، اجتناب کند.
در اغلب موارد اختلال پس از یک رویداد تنیدگی زا مانند مرگ یکی از اعضای خانواده یا یک حیوان ﻣﺄنوس خانگی، یک بیماری شخصی یا بیماری یکی از اعضای خانواده و تغییر محیط مانند تغییر مدرسه یا منزل، بروز کرده است.
نکته مهم: بالبی گزارش می کند که دلبستگی هایی توأم با اضطراب ( برای مثال سطوح بالای اضطراب جدایی در سنین بعدی)، با سابقه جدایی های واقعی به ویژه قبل از سه سالگی همبسته اند.
فهرست مطالب
مقدمه
اضطراب جدائی چیست؟
معیارهای تشخیصی، علایم و نشانهها اختلال اضطراب جدائی
ویژگی های اختلال اضطراب جدایی
دوره یا سیر اختلال اضطراب جدایی
چرا کودکان مضطرب می شوند؟
چگونه به کودکان احساس امنیت دهیم؟
دیدگاه ها در خصوص اضطراب جدایی
دلایل بروز اختلال اضطراب جدایی
درمان اضطراب جدایی
کمک به رفع اضطراب کودک
کاهش اضطراب جدایی در شب
آماده کردن کودک برای جدایی
8 روش برای کاهش اضطراب جدایی کودک
مدرسه هراسی یا ترس از مدرسه
ترس از مدرسه در مقاطع مختلف
فهرست منابع و ماخذ