کتاب نظریه قدرت نوشته شروین وکیلی، در مورد مفهوم قدرت به عنوان کلید اصلی فهم نظریههای اجتماعی مدرن و پیوندگاهی است که جامعهشناسی، سیاست و فلسفه در آن با یکدیگر چفت و بست میشوند.
نظریه قدرت از درون چارچوب نظریه سیستمهای پیچیده به این مفهوم نگریسته و مدلی نظری برای بازتعریف قدرت پیشنهاد میکند، که به کمک آن فهمی عمیقتر از من انتخابگر و چگونگی اتصالش به نهادهای اجتماعی ممکن میگردد. این کتاب شالوده جامعهشناخت دیدگاه زروان را برمی سازد و یکی از پنج کتاب نگارنده در این زمینه است.
در بخشی از کتاب نظریه قدرت میخوانیم:
ریخت ظاهری بدن، تا حدودی زیادی به الگوی فعالیت عضلانی تن باز میگردد. مادهی خام ژنتیکیای که ریخت عمومی بدن را تعیین میکند، هنگامی در وضعیتی نهایی و مشاهدهپذیر برای دیگری قرار میگیرد که دورهای طولانی از فعالیت عضلانی را - در جریان زندگی روزمره - پشت سر گذاشته باشد. به این ترتیب بر اساس نوع تجربهی عضلانیای که یک بدن داراست، ممکن است چاق یا لاغر، تنومند یا نحیف، و زیبا یا زشت بنماید. به همین ترتیب، تاریخچهی این تجربهی عضلانی و رفتارهای دیگر ناشی از مهار اسفنکترها، در رفتار عادی و روزانهی من بازتاب مییابد و باعث میشود پیکر من همچون جسمیتی ورزیده یا فرتوت، چابک یا کند و شایسته یا ناشایسته به نظر برسد.