کتاب شناسایی و کنترل: آفات و بیماریهای سبزی و صیفی نوشته اسماعیل پورکاظم، به صورت مختصر و مصوّر به معرفی انواع آفات سبزیجات و نحوهی سم زدایی آنها میپردازد.
سبزیجات و صیفیجات بخش مهمّی از نیازهای غذایی بشر امروز را فراهم میسازند لذا نقش بارز و شایستهای در تأمین سلامتی انسانها برعهده دارند. اینگونه گیاهان علاوه بر مزارع وسیع، در گلخانهها، پشتبامها، باغچههای خانگی، تراسها و فضای محدود آشپزخانهها به عمل میآیند. تولید سبزیهای تازه برای مصارف خانگی میتواند به اقتصاد خانوادهها کمک نماید، استرسهای روانی افراد را کاهش دهد، بر اکسیژن و طراوت محیط بیفزاید و باعث تصفیه آلودگی هوای پیرامون گردد. با این وجود چنین فعالیتهایی یقینا میتواند با مشکلاتی از جمله حمله آفات و هجوم بیماریهای گیاهی مواجه شود.
این موضوع میتواند به سبب ناآگاهی افراد باعث عدم موفقیت آنان در راستای نیل به اهداف تولیدی شود و موجب یأس و نومیدی آنان در ادامه مسیر گردد. درحالیکه داشتن اطلاعات کافی میتواند به کلیّه علاقهمندان درگیر در چنین فعالیتهایی از جمله : کشاورزان، دانشجویان و کارشناسان کمک نماید تا تصمیمات لازم را برای برنامهریزیهای آتی اتخاذ نمایند و دستیابی به امنیت غذایی و خودکفایی کشاورزی کشور را مقدور سازند.