کتاب سیر تاریخی فلسفه برای نوآموزان به قلم فرید سیاوش به حرکت تاریخی فلسفه از یونان باستان تا مدرنیته اشاره دارد.
در بخشی از کتاب سیر تاریخی فلسفه برای نوآموزان میخوانیم:
نخستین فیلسوفی که در شهر ملطیه شناخته شد، تالس نام داشت. تالس بیشتر عمر خود را | در سفر بود. درباره وی گفتهاند که او در سفری به مصر ارتفاع هرمی را با اندازه گرفتن سایه آن به دست آورد. او زمانی از روز به این کار دست زد که طول سایه خودش درست به اندازه قدش بود. تالس در سال 585 قبل میلاد وقوع کسوفی را نیز پیش بینی کرده بود.
گروهی معتقدند که تالس ستارهی دب اصغر را کشف کرده و گروهی نیز معتقدند وی اهمیت این ستاره را درکشتیرانی شناخته است. در ریاضی قضیهی تالس را به وی نسبت میدهند و از نظرات وی میتوان به این قضیهی مشهور اشاره کرد که: دو مثلث در صورتی مساوی هستند که یک ضلع و دو زاویه آنها با هم مساوی باشد. که البته گروهی اعتقاد به این دارند که این قضیه توسط افراد دیگری مطرح شده و برای این که نظرشان مقبولیت پیدا کند بنام این فیلسوف مطرح کردهاند. برتراند راسل درکتاب تاریخ فلسفه خود عنوان میکند: فلسفه به عنوان چیزی متمایز از الهیات در قرن ششم قبل از میلاد آغاز شد.
برویت اسناد آغازگر فلسفه تالس بود. هنر تالس این بود که کلمهی «چه؟» را به جای کلمهی «که؟» گذاشت. تالس همچون متفکران پیشین یا دقیقتر بگوییم همچون متدینان گذشته نپرسید که: جهان از «که» یا بوسیلهی چه کسی ساخته شده است، بلکه سؤال را به شکل کاملا تازهای مطرح کرد. پرسید: جهان از «چه» ساخته شده است؟ یعنى تالس تفسیر اسطوره شناختی کهن را در باب پیدایی جهان، رها کرد و کوشید تا با تفکر عقلی به توصیف طبیعت بپردازد و پیدایی جهان را تبیین کند.