کتاب دانستنیهای پزشکی مواردی از قبیل "آداب طب و پزشکی در اسلام"، "اسلام پزشک بیدارو"، "چگونه بخوریم تا سالم بمانیم" و "خوردنیها و آشامیدنیها از نظر پیشوایان علم و دین" را براساس طب سنتی و آیات و روایات مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
در بخشی از کتاب دانستنیهای پزشکی میخوانیم:
یکی از اصحاب میگوید که حضرت موسی بن جعفر (ع) فرمود: مرزه داروی امیر المؤمنین علی (ع) بود و آن حضرت میفرمود: مرزه در معده پرزهایی مانند پرزهای حوله ایجاد میکند. شخصی از رطوبت، خدمت حضرت موسی بن جعفر شکوه کرد. حضرت به او دستور داد مرزه را بکوبد و ناشتا از آن بخورد.
سرشاخه گلدار مرزه، معطر و نیرودهنده است. مرزه عمل هضم را آسان میکند و بهعلاوه مقوی معده، مدر و بادشکن نیز هست. در سوء هاضمه، زردی، حالات بحرانی آسم و نفخ، اثر معجزه آسایی دارد. لوسیون (آب حاوی ماده دارویی) آن در زخمهای دیر علاج، و جوشانده آن در رفع دردهای روماتیسمی، دردهای عصبی، و نیز تقویت جسمانی کودکان ضعیف و یا مبتلا به راشیتیم (نرمی استخوانها) بهکار برده میشود.
مرزه طبق تحقیقات شولتزیک اثری قاطع در رفع اسهالهای حاد و مزمن دارد. دم کرده یک درصد آن در رفع اسهالهای عفونی و سبک، و نیز ورم و التهاب معده و روده، اثر درمانی زیادی دارد. پرورش مرزه در نواحی مختلف معمول است.