کتاب سماق؛ خواص و کاربردها نوشتهی اسماعیل پورکاظم، به بررسی ویژگیهای بینظیر گیاه سماق میپردازد. گیاهان نقش بارزی در تأمین نیازهای غذایی و دارویی بشر از هزاران سال پیش بر عهده داشتهاند؛ ولیکن افزایش شناخت تدریجی تجربی و آگاهانه جوامع انسانی از خواص گیاهان باعث گردید تا برخی را بر برخی دیگر ترجیح دهند و کاربردهای بیشتری بر آنها محول شوند.
گیاه سماق (Somac) و مشتقات حاصل از آن به طور روزانه در بسیاری از نواحی جهان به ویژه خاورمیانه استفاده میشود. کاربرد سماق سابقهای بسیار طولانی دارد اما پژوهشهای جدید بر کاربردهای سنتی آن مهر تأیید زدهاند. خواص ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی سماق توانسته است، توجه بسیاری از محققین را به خود معطوف دارد و بررسیهای بیشتر و عمیقتری را طلب نماید.