اشتراک در تلگراماشتراک در واتس‌اپموارد دیگر
معرفی کتاب
دسته کشاورزی و دامپروری، ۴۶صفحه، فرمت PDF، زبان فارسی، ۴.۹۲ مگابایت، ۵۱۱ بازدید

کتاب آجیل بتل نوشته‌ی اسماعیل پورکاظم، به بررسی نوعی میوه‌ی درخت متعلق به نواحی گرمسیری جنوب شرقی آسیا می‌پردازد.

"آجیل بتل" یا "آجیل آریکا" میوه درختان پالمی با نام علمی "آریکا کاتچو" می‌باشد، که در بسیاری از مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا، جزایر اقیانوس آرام و بخش‌هایی از شرق آفریقا پرورش می‌یابند. مبدأ اصلی گونه‌های مختلف آجیل "بتل" به درستی شناخته نشده‌اند ولیکن برخی محققین منشأ آن را از محدوده‌ای به وسعت آسیای جنوبی تا آسیای جنوب شرقی بویژه مناطقی از فیلیپین دانسته‌اند.

مورخین باور دارند که این میوه طی قرن شانزدهم میلادی توسط کشتی‌های هلندی و پرتغالی به اروپا برده شده است. آجیل "بتل" توسط نخستین مهاجرین درون منطقه‌ای به بخش‌های دیگری از این نواحی از جمله : گینه نو، جزایر سلیمان و جزایر میکرونزی غربی معرفی گردید. بدین ترتیب ساکنین مناطق مذکور به پرورش و استفاده از آجیل "بتل" پرداختند و بزودی مناطق دیگری چون: فیجی، ساموآ و سایر جزایر اقیانوس آرام به ترویج آن اقدام ورزیدند. امروزه آجیل "بتل" از اصلی‌ترین محصولات تجارتی نواحی جنوب شرقی آسیا محسوب می‌شود و کاربردهای وسیعی در مناطق مزبور یافته است. آجیل "بتل" در این منطقه از آسیا عمدتا برای مصارف محلی و یا تجارت بین جزایر منطقه تولید می‌گردد.

ادامه...
کتاب‌های مرتبط
بیشتر
مرزه؛ گیاه عشق افروز
اسماعیل پورکاظم
شنبلیله
اسماعیل پورکاظم
خردل
اسماعیل پورکاظم
بادرنجبویه
اسماعیل پورکاظم
بابونه
اسماعیل پورکاظم
رازیانه؛ گیاه هورمونی
اسماعیل پورکاظم
گل حسرت
اسماعیل پورکاظم
زرشک
اسماعیل پورکاظم
گل رز؛ پرورش و فوائد
اسماعیل پورکاظم
نظرات
برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
نخستین نظر را شما ثبت کنید!
کتاب سبز را دوست دارید؟
لطفا امتیاز و نظر خود را ثبت کنید!
ثبت امتیاز و نظر
کتاب سبز در شبکه‌های اجتماعی
کانال تلگرام