کتاب ذرت، مطالب کمتر گفته شده نوشتهی کارگروه مطالعات کاربردی، سعی کرده تا فارغ از ذکر مطالب عمومی و کلی کاشت، داشت و برداشت صرفاً به ارائه جدیدترین دستاوردها و نکاتی بپردازد که رعایت آنها بتواند با حداقل هزینه و نهاده بیشترین صرفه اقتصادی را برای کشاورزان به بار آورد.
کشاورزی حفاظتی روشی است که در آن از حداقل مقدار مواد شیمیایی اعم از کودها و آفت کشها و تنظیم کنندههای رشد به نحوی استفاده میشود که بیشترین حاصل را داشته باشد. پایین بودن سطح تولیدات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه مثل ایران نسبت به کشورهای پیشرفته و مشکلات زیست محیطی از جمله کمبود آب، تخریب خاک و طغیان آفات، افزایش هزینههای تولید و بیماریهای انسانی حاصل از مصرف بیرویه ترکیبات شیمیایی، متخصصان را به سمت توسعه کشاورزی کم نهاده و حفاظتی سوق داده است. برای تحقق این امر سالانه در دانشگاههای کشور تحقیقات فراوانی در حال انجام است و ماحصل آن در مجلات و کنفرانسهای داخلی و بین المللی ارائه میشود.
در بخشی از کتاب ذرت، مطالب کمتر گفته شده میخوانیم:
هرگیاه زراعی علفهای هرز مخصوص به خود دارد. ذرت که یک محصول مهم تابستانه است علفهای هرزی که اول فصل سبز میشود به خوبی مستقر شده و کنترل آن بسیار مشکل میشود. سبز شدن زود هنگام علف هرز نسبت به ظهور همزمان آن با ذرت تاثیر بسزایی بر کاهش عملکرد دانه دارد و با سبز شدن هرچه زودتر علف هرز تراکم آن نیز افزایش میابد و خسارت آن بیشتر میشود. بطوری که چنانچه علف هرز 14 روز زودتر از ذرت با تراکم 20 بوته در متر مربع سبز شود خسارت آن به 100% نزدیک خواهد شد. با این حال در تراکم پایین نیز موجب کاهش عملکرد میشود. بنابراین در مورد ذرت بیتردید باید با علفهای هرز سبز شده در هر زمان و با هر تراکمی به سرعت مبارزه کرد.