کتاب وانیل؛ طعم دهندهی برتر نوشتهی اسماعیل پورکاظم، اطلاعات کامل و جامعی از مشخصات، نحوه کشت، مصرف و ... این طعم دهنده پرکاربرد ارائه میدهد.
گیاه «وانیل» با نام علمی «vanilla planifolia» از جمله گونههای رونده متعلق به ارکیدههای وانیلی میباشد. گیاه «وانیل» که بومی کشور مکزیک، منطقه کارائیب، آمریکای مرکزی و نواحی شمالی آمریکای جنوبی است، از نخستین منابع تهیه «وانیل» به عنوان یک طعم دهنده پر طرفدار میباشد زیرا سرشار از ماده خوش عطر و خوش طعمی موسوم به «وانیلین» (vanillin) است.
در بخشی از کتاب کتاب وانیل؛ طعم دهندهی برتر میخوانیم:
استفاده از وانیل در تهیه غذاها بسیار دیر در کتابهای آشپزی وارد شد. بر طبق شواهد موجود نخستین دستورالعمل تهیه غذا با همراهی «وانیل» در سال 1805 میلادی توسط «هانا گلاس» با نام «هنر آشپزی» نگاشته شد. وی در آن کتاب پیشنهاد کرد که از «وانیل» در تهیه شکلاتها بهره گیرند که این موضوع مطابق با رسوم قدیمی اقوام آزتک بوده است.