کتاب سیاهدانه؛ طعم دهندهی سنتی نوشتهی اسماعیل پورکاظم، مصارف دارویی، غذایی، ترکیبات شیمیایی، اکولوژی و بسیاری دیگر از موارد گیاه پرخاصیت سیاه دانه را به طور کامل همراه با تصاویر شرح میدهد.
در بخشی از کتاب کتاب سیاهدانه؛ طعم دهندهی سنتی میخوانیم:
برداشت محصول سیاهدانه (harvesting): ساقههای حاوی نامهای سیاهدانه را در مرحلهای که نیامها شروع به خشک شدن نمودند و کم کم به سمت خارج آویزان گردیدند، قطع میکنند و در داخل پاکتهای کاغذی و یا کیسههای پارچهای قرار میدهند.
گاها نیامهای سیاهدانه را پس از برداشت بر روی صفحات پلاستیکی بزرگی پخش میکنند، تا کاملا خشک شوند سپس آنها را با دست میمالند، تا دانههای سیاهرنگ خارج گردند