کتاب موسیر؛ افزودنی محبوب ایرانیان نوشتهی اسماعیل پورکاظم، مصارف دارویی، غذایی، ترکیبات شیمیایی، اکولوژی و بسیاری دیگر از موارد گیاه پرخاصیت موسیر را به طور کامل همراه با تصاویر شرح میدهد.
در بخشی از کتاب موسیر؛ افزودنی محبوب ایرانیان میخوانیم:
گیاه «موسیر» در پایان سال نخست به تولید یک پیاز کوچک میپردازد ولیکن در پایان سال چهارم یا پنجم هم زمان با تشکیل گل آذین (inflorescence) به تولید «پیازهای دختری» (daughter bulb) میپردازد که در سال بعد تبدیل به «پیاز مادری» (mother bulb) خواهند شد (1).
به دست آوردن «پیاز مادری» گیاه «موسیر» از طریق کاشتن بذور حقیقی نیازمند دوره زمانی طولانی تری برای رسیدن به اندازه مطلوب در قیاس با کاشتن «پیازهای دختری» است.