کتاب درخت نان نوشتهی اسماعیل پورکاظم، مصارف دارویی، غذایی، ترکیبات شیمیایی، اکولوژی و بسیاری دیگر از موارد این گیاه پرخاصیت را به طور کامل همراه با تصاویر شرح میدهد.
در بخشی از کتاب درخت نان میخوانیم:
درخت نان (breadfruit) با نام علمی "Artocarpus altilis" از خانواده "توتها" یا "موراسه" (Moraceae) از مهمترین گیاهان مولد غذا در مناطق استوائی مرطوب و پرباران محسوب میشود. در واقع میوههای درختان نان به عنوان یک ماده غذائی اصلی برای ساکنین اقالیم گرمسیری شمرده میشود و نامی که بر آن گذاشتهاند، نشانگر ارزش و اهمیت بسیار زیاد آن میباشد. "درخت نان" زیبا و سریعالرشد از مناطق گرمسیری دنیای قدیم منشأ گرفته ولیکن امروزه در سرتاسر مناطق استوائی کره زمین از: مالزی، اندونزی، فیلیپین، هند تا گینه نو، جزایر پولینزی، میکرونزی، هاوائی و کارائیب گسترش یافته است.