کتاب پیرامون روان یکی از پر ارجترین و گرانبهاترین کتابهاییست که درباره یکی از دشوارترین زمینه های شناخت آدمی نوشته شده، در زمینه چیزیست که از دو هزار و پانصد سال باز کسانی مانند افلاطون و ارسطو و ابن سینا و خواجه نصیرالدین طوسی و مانندهای آنان، به آن پرداخته و نتوانسته اند چیستان آنرا بگشایند. از سوی دیگر دانشمندانی مانند فروید و یونگ و دیگران که بنیادگزاران روانشناسی میباشند نتوانسته اند جدایی میان تن و جان و روان را نیک دریابند و آنرا آنچنانکه در متن کتاب آمده بزندند (شرح دهند) ولی شادروان کسروی چیستان را گشوده و با ساده ترین زبان، جدایی آدمیان را از دیگر جانداران نشانداده که اگر راستی را بخواهیم روانشناسی نوین بدون اینها ارجی نتواند داشت و دشواری را از میان نتواند برداشت.
پس جا دارد که دانشمندان و پژوهندگان به آن پروا (توجه) کرده، با اندیشه آنرا بخوانند و بدون اینکه تعصب جلوی دیدگان آنان را بگیرد، دانشمندانه و پاکدلانه به داوری پردازند.
مکتب کسروی که بنام پاکدینی خوانده میشود و این داستان روان یکی از پایه های آن میباشد، بر خلاف تبلیغاتی که دشمنان آن کرده اند مذهب یا کیش نیست پاکدینی یکراه نوین زندگانیست. راهیست که همپای دانش است و بلکه چیزی هم فزونتر از آن دارد و در خور آنست که دانشمندان آنرا بررسی کرده بگفتگو گزارند.
ما که شاگردان کسروی هستیم باور داریم که بن بست کنونی جهان که با پذیرفتن و گسترش پاکدینی باز خواهد شد و آن راهنمایی و هدیه ای که شرق به غرب میتواند بدهد، این اندیشه ها میباشد. همچنین باور داریم که اگر کینه ها و خودخواهیها از میان برود و اندیشمندان ایران پندار مذهبی بودن مکتب کسروی را به کنار گزارند به حقایقی دست می یابند که در جای دیگر به آن دسترسی نیست. اینها ادعا نیست و کتابهای پاکدینی خود بهترین گواه راستی این سخن میباشد.
همانطوریکه که آثار کسروی را در سایت قرار می دهید در صورت امکان آثار تقی زاده و دیگر نویسندگان عصر مشروطه را برای شناخت بیشتر ذهن و زبان و اندیشه آنان قرار دهید .
بسیار سپاسگزارم