کتاب چگونه هوش مالی فرزندمان را افزایش دهیم؟ به قلم مریم معصومی شامل بسیاری از نکات کلیدی و کاربردی است که هر فردی با مطالعه و استفاده از مطالب طلاییاش میتواند فرزندی ثروتآفرین با آیندهای درخشان تربیت کند.
تمام نکات آموزش داده شده در این کتاب حاصل تجربیات چندین سال آموزش در زمینه هوش مالی فرزندان است که بر روی کودکان بسیاری تست شده و نتایج آن مشاهده گردیده است.
در بخشی از کتاب چگونه هوش مالی فرزندمان را افزایش دهیم میخوانیم:
یکی از مواردی که لازم است در هنگام دادن پول توجیبی به بچهها متذکر شد این است که هنگام خرید وسایلی که دوست دارند داشته باشند باید به نظر پدر و مادر احترام بگذارند اینکه این پول مال خودم هست پس هر تصمیمی میتوانم بگیرم معنی ندارد و هنگامی که والدین احساس کنند خطری کودک را تهدید میکند میتوانند او را راهنمایی و از خرید منع کنند.
برای اینکه بچهها رابطه بین پول و کار کردن را دریابند باید به آنها فرصت داد تا خریدهای خود را با برنامهریزی برای پولهایی که به دست میآورند انجام دهند.
بسیاری از اوقات بچههایی را میبینم که هرچه میخواهند پدر و مادر برایشان فراهم میکنند و به او اجازه نمیدهند برای آنچه میخواهد تلاش و برنامهریزی کند. این بچهها فکر میکنند پول یک منبعی است که همیشه وجود دارد و دلیلی برای برنامهریزی وجود ندارد و این تصور متأسفانه تا هنگام بزرگسالی ادامه پیدا میکند و همچنان با آنها خواهد بود.
هنگامیکه دانشآموزان با من در کلاس از پول توجیبی گرفتن خود صحبت میکنند در میان حرفهایشان به یکی از رفتارهای والدین اشاره میکنند که آنها را خیلی ناراحت میکند و آن رفتار این است که والدین از فرزندانشان پول قرض میگیرند و برای پس دادن تعلل میکنند، گاهی کلا فراموش میکنند که مبلغی قرض گرفتهاند. بهتر است به این نکته توجه کنیم که اگر از بچهها پول قرض گرفتیم برای بازگرداندن آن زمان مشخص کنیم و در زمان مشخصشده به قول خود پایبند باشیم.