کتاب بانک جامع اطلاعات دارویی به معرفی انواع گیاهان دارویی و شیمیایی همراه با ذکر خواص آنها به صورت کامل و جامع میپردازد.
مواردی مانند نسخه پیچی گیاهی، مرجع کامل داروها، داروهای گیاهی رسمی ایران و خصوصیات اقلیمی گیاهان دارویی را به صورت کامل و جامع مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
در بخشی از کتاب بانک جامع اطلاعات دارویی میخوانیم:
نعناع
نام علمی: Mentha piperita
نعناع گیاهی است علفی و چند ساله که علاوه بر ساقه زیر زمینی که گیاه را در خاک مستقر میسازد دارای ساقه هوایی نیز هست. از محل گرههای ساقه که در تماس با زمین است ریشههای خارج شده که ساقه جدید را درست میکند بنابراین اگر شما فقط یک ساقه نعناع در باغچه خود بکارید بزودی تمام باغچه شما پر از نعناع میشود. برگهای نعناع بیضی شکل، نوک تیز و دندانهدار میباشند. گلهای آن بسته به نوع نعناع ممکن است قرمز ارغوانی یا سفید باشد. نعناع در مناطق معتدل و آفتابگیر بهخوبی رشد میکند.
نعناع از قدیمالایام بهعنوان یک گیاه معطر و اشتهاآور و برای ناراحتیهای دستگاه گوارش بکار رفته است بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشتههای خود یاد کرده است. در قرون وسطی از نعناع در معالجه بیماریها و برای التیام زخمها و درمان درد گزیدگی زنبور و سگ هار استفاده میشود.
ترکیبات شیمیایی: نعناع دارای مادهای بنام منتول میباشد که ایجاد احساس خنکی در دهان میکند. مقدار منتول در نعناع بسته به نوع آن از ۳۵٪ تا ۵۵٪ تغییر میکند که البته اگر نعناع دیر کنده شود مقدر منتول آن تا حدود ۳۰٪ پائین میآید.
خواص داروئی: نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از پونه قویتر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه میکنند که مصارف طبی مختلفی دارد.