کتاب مدیریت بازرگانی مواردی از قبیل "طراحی عملیات مهندسی مجدد مدیریت سفارش"، "بستهبندیهای صادراتی"، "مرزهای کسب و کار" و "اسرار موفقیت در زندگی و تجارت" را مورد بحث و بررسی قرارمیدهد.
در بخشی از کتاب مدیریت بازرگانی میخوانیم:
تحولات اخیر فناوری ارتباطات و اطلاعات و شکلگیری زمینههای جدید فعالیت در کنار آموزشهای نوین برای پیشبرد فعالیتهای اجتماعی توجه صاحب نظران را در عرصههای مختلف به خود جلب کرده است. فناوریهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی، جامعه اطلاعاتی شکل داده است و ظهور این جامعه شرایط خاصی را پیش روی مخاطب قرار داده است. یکی از زمینههای مطرح، تبلیغات بازرگانی است که با امکانات و فناوری جدید دارای ویژگیهای خاص برای تبلیغ کالا و معرفی پدیدههای تولیدی جدید شده است.
کارگزاران تبلیغات بازرگانی تلاش میکنند تا در کنار استفاده از نمادها ترکیب رنگها، با تأکید بر اصول و شیوههای تبلیغ بازرگانی، از آخرین فناوریهای ارتباطی و رسانهای برای معرفی کالا بهره گیرند تا تمایل مخاطب را نسبت به یک محصول یا خدمت جلب کنند. آنها میکوشند با مخاطبان وسیعتری ارتباط برقرار کنند، که از راههای مختلف، به خصوص شبکه، با علاقههایشان آشنا شدهاند و در حال حاضر با همین امکان در صدد تبلیغ محصولات هستند. تمایل به گسترش تبلیغات بازرگانی به سبب سودآوری بالای آن فعالیتی اقتصادی است.
امروزه، بیشترین درآمد اقتصادی کشورها تابع تبلیغات بازرگانی آنها است. سالانه بیشتر از ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه تبلیغات در سطح دنیا میشود که از این میان آمریکا با حدود ۵۰ درصد، بالاترین سهم و کشورهای در حال توسعه با کم تر از ۲۰ درصد این مبلغ کمترین سهم را میبرند. امروزه فناوریهای نوین ارتباطی توانستهاند در مقایسه با وسایل ارتباطی گذشته، فرایندهای تجاری و کسب در آمد اقتصادی را بهبود بخشند. به عنوان مثال، اینترنت به عنوان یک فناوری جدید توانسته است ویژگیهای فناوریهای قدیمی ارتباطی را یک جا در خود داشته باشد و لذا در فعالیتهای اخیر به خصوص در زمینه بازرگانی نفوذ بیشتری پیدا کند.
از دیدگاه تبلیغ بازرگانی، چه از لحاظ نوع ارایه خدمات، یعنی پوشش جغرافیایی و یا حوزه دریافت مخاطب، از بعد زمانی و همچنین تعداد مجراهای دسترسی، یک فناوری جهانی، فراگیر، شبانهروزی و چند مجرایی و چه از دیدگاه ویژگیهای رسانهای به لحاظ کیفیت صدا، تصویر، متن، استفاده از قابلیتهای ترکیب صوت، تصویر، حرکت در قالب فیلم و پویانمایی انیمیشن، بسیار برجسته است و ویژگی تعاملی بودن آن وجه ممتاز این فناوری است که مخاطب را جذب استفاده از تبلیغات بازرگانی نموده است.