هوش تجاری چیست؛ چرا کسب و‌ کارهای امروز به BI نیاز دارند؟
اشتراک در تلگراماشتراک در واتس‌اپموارد دیگر
عناوین مرتبط از کتابراه
معرفی کتاب
دسته علوم اقتصادی، تجارت الکترونیک، ۱۹صفحه، فرمت PDF، زبان فارسی، ۱.۹۳ مگابایت، ۲۹۱۸ بازدید

مهران منصوری فر در کتاب هوش تجاری چیست؛ چرا کسب و‌ کارهای امروز به BI نیاز دارند؟، به معرفی روشی علمی و عملی برای دستیابی کسب و کارها به آمار‌های دقیقی از میزان سود و زیانشان می‌پردازد.

داده‌های آماری دید جامعی به ما می‌دهند، تا در هر زمینه‌ای بتوانیم بررسی دقیق‌تری نسبت به کسب و کارمان داشته باشیم. اینکه چقدر فعالیت‌مان سودآور بوده، به کمک آمار مشخص می‌شود. برای دستیابی به چنین گزارش‌هایی همواره نیازمند ذخیره اطلاعات و در نهایت بررسی همه جانبه آن‌ها هستیم، تا به یک دید کلی از کسب و کارمان در مدت زمان مشخص برسیم، کاری که هوش تجاری به راحتی برای ما انجام می‌دهد.

در بخشی از کتاب هوش تجاری چیست؛ چرا کسب و‌ کارهای امروز به BI نیاز دارند؟ می‌خوانیم:

هوش تجاری چیست؟
هوش تجاری «Business Intelligence» به دانشی گفته می‌شود، که حاصل تجزیه و تحلیل اطلاعات یک شرکت یا سازمان است. هوش تجاری یا هوش کسب و کار که به اختصار BI خوانده می‌شود، با کمک داده‌های موجود درباره عملکرد بخش‌های مختلف یک شرکت، خرید و فروش‌ها و همچنین کاربران یا  مشتری‌ها و دیگر عوامل تاثیر گذار بر روند کار شرکت، اطلاعات ارزشمند و قابل فهمی ارائه می‌دهد، که بخش مدیریت را در تصمیم‌گیری‌های بزرگ و استراتژیک یاری می‌کند. همچنین برای بهتر شدن شرایط موجود و بازگشت سریع‌تر سرمایه، راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهد و نقص‌های احتمالی را نیز مشخص می‌کند. 

در تعریف ساده‌تر باید در مورد هوش تجاری گفت: که یک مشاور به تمام معنا برای کسب و کارها است، که با کمک ارقام واقعی، میزان سود در گذشته، حال و آینده را مشخص می‌کند و راهکارهای ارزشمندی پیشنهاد می‌دهد، تا سود مجموعه به بیشترین نرخ بازدهی برسد. 

هوش تجاری از فناوری، نرم‌افزارها و الگوریتم‌های بسیار پیشرفته، برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و در نهایت تبدیل این اطلاعات به گزارش‌های قابل فهم و مقایسه برای انسان استفاده می‌کند. این فرایند شامل دانشی فراگیر از تمام عواملی می‌شود که بر یک سازمان تاثیر دارد، عواملی مثل: رفتار و میزان مشتری‌ها، رقبا، عملیات داخل سازمان، محیط و شرایط اقتصادی و مواردی از این دست. 

هوش تجاری چند مرحله را شامل می‌شود که طی آن‌ها اطلاعات اولیه شرکت دسته‌بندی و جمع‌آوری می‌شوند. پس از تجزیه و تحلیل شدن اطلاعات و بررسی‌های لازم به صورت داده‌های خلاصه شده و مفید، در قالب متن و عدد، نمودار، جدول و یا اشکال دیگر گزارش داده می‌شود. در این فرایند، تمام داده‌های شرکت در بازه‌های زمانی مختلف گردآوری و با هم مقایسه می‌شود. در نهایت پیش‌بینی‌هایی برای بهبود بازدهی شرکت در آینده صورت می‌گیرد. 

مدیران با کمک چنین داده‌هایی می‌توانند، استراتژی آینده خود را مشخص کنند، شرکا و مشتریان را برای ادامه همکاری توجیه و ترغیب کنند، یا آنکه رقبا را از سر راه بردارند.

ادامه...
کتاب‌های مرتبط
بیشتر
رهبری عارفانه
محسن پاک پرور
کار عاشقانه
موسی توماج ایری
بیزینس استارت آپ
استیو مقدم
سیر تا پیاز قانون ارتعاش
آکادمی مجازی باور مثبت
افراد موفق چه اصولی را دارند؟
آکادمی مجازی باور مثبت
نظرات
برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
نخستین نظر را شما ثبت کنید!
کتاب سبز را دوست دارید؟
لطفا امتیاز و نظر خود را ثبت کنید!
ثبت امتیاز و نظر
کتاب سبز در شبکه‌های اجتماعی
کانال تلگرام