کتاب رمان برادر نوشتهی امیر نصر، به مسائل و موضوعات متنوع اجتماعی، روانشناسی و فلسفی در دل داستانی غیر منتظره میپردازد.
داستان در یکی از محلههای مرکز شهر تهران و زمان معاصر شروع میشود. خواهری که بر بالین برادر بیمار و رنجورش شروع به تفکر میکند تا شاید از این طریق جوابهایی برای سوالهای متعدد ذهن کنجکاوش بیابد. در این مسیر گاهی به گذشته سفر میکند و بسیاری از ناکامیها و تجاربش را با شما به اشتراک میگذارد.
در گذار از افکار این دختر سرگشته در کنج خانهای ماتم زده، بسیاری از مسائل اجتماعی روز جوانان و جامعه ایرانی بازگو میشود و شما را به تفکر درباره اتفاقات و تغییرات پیرامونش وا میدارد.
نویسنده به بازگو کردن مسائل روز جامعه ایرانی و تناقضات ذهنی یک جوان کنجکاو در دایرهای محدود بسنده نمیکند و پا را از این حیطه فراتر میگذارد تا لایههای عمیقتری را علاوه بر ژانر اجتماعی و روانشناسی برای شما در داستان به وجود بیاورد.
به این ترتیب کتاب برای افرادی که به مسائل فلسفی نیز علاقهمند هستند جذابیت زیادی پیدا میکند. البته این مسائل بسیار روان و کنایه آمیز مطرح میشوند و در هیچ کجای کتاب حتی سطری دیده نمیشود که شما را گیج یا از فضای داستان دور کند.
نویسنده از ابتدا تا به انتهای کتاب بسیار روان و شیوا داستان را نقل میکند. کشش و تعلیق را هنرمندانه به کار میبندد تا جایی که بسیار بعید است فردی این کتاب را نیمه کاره بگذارد. به خصوص از نیمههای کتاب به بعد یک اتفاق خاص و مبتکرانه روند داستان را دگرگون میکند و اتفاقاتی را رقم میزند که بدون شک هیچ فردی توانایی پیشبینی آن را نخواهد داشت.