کتاب عشق اونیونگ یکی از آثار کلاسیک کرهای، در مورد بانوی خدمتکاری به نام اونیونگ است که توسط جیمز اسکارث گیل به انگلیسی ترجمه شده و امید وحدت نارویی آن را به فارسی ترجمه کرده است.
اونیونگ عاشق مرد جوان و با استعدادی به نام کیم چینسا میشود، اما چرخ بخت مطابق میل آنها نمیچرخد و این دو پس از اینکه موفق میشوند یکدیگر را ملاقات کنند، طی ماجراهایی به بنبست میرسند و به ناچار، به زندگی خود پایان میدهند.
یکی از قوانینی که بر روابط زنان دربار آن دوره حاکم بود، این بود که اجازه نداشتند با هیچ مردی ملاقات و حتی صحبت کنند، آنها مجبور بودند تا آخر عمر به وظایف خود به عنوان خدمتکار پایبند باشند و در قید امر و نهی زندگی کنند، این محدودیت به آنها اجازه نمیداد آنطور که باید از زندگی لذت ببرند و هر جایی که میخواهند بروند. در چنین فضایی، ملاقات مخفیانه میتوانست برای آنها ننگ اجتماعی یا حتی مجازات مرگ در پی داشته باشد.
محوریت اصلی داستان عشق اونیونگ نیز رونمایی از یک چنین فضایی مقابل چشم خوانندگان و آشنا کردن آنها با سختیها و مشکلات حاکم بر این شرایط است، داستان از سبک روایی منسجمی برخوردار است و به دلیل درگیر کردن خواننده با احساسات شخصیتها و به خصوص قهرمانان داستان، نوعی حس همذات پنداری را در آنها برمی انگیزد؛ خواننده با غم اونیونگ ابراز همدردی میکند و با درگذشت ناعادلانۀ او ناراحت میشود. این ویژگی باعث شده تا این اثر به عنوان یکی از مهمترین آثار داستانی کلاسیک کرهای انتخاب شود و تحسینهای بسیاری را برانگیزد.