کتاب بازخوانی زندگانی حیدرخان عمو اوغلی نوشتهی سینا صابری، سرگذشت یکی از رهبران و مبارزان نهضت مشروطه ایران و نیز انقلاب اکتبر روسیه به نام «حیدر عمو اوغلی» را روایت میکند.
پژوهشهای تاریخی همیشه از دشواریهای مربوط به خود برخوردار است که نمونهای از آن دشواریها را میتوان در سخنان ضد و نقیض، جعلی و نادرستی که در منابع تاریخی ورود پیدا کردهاند یاد کرد که این امور سبب میشوند خواننده به کج راههای قدم بگذارد که شاید در برخی موارد، تمامی زندگی یک شخص، با یک دروغ و جعل تاریخی، عوض بشود.
از این رو بازنگری فوق العاده دقیق و همه جانبهی شخصیتهای تاریخی و هر آنچه که در بستر تاریخ به وقوع رسیده است امری ضروری مینماید تا به وسیله اسناد جدید، ناگفتههای تاریخی با وضوح بیشتری بیان شوند.
یکی از این بازنگریها مربوط به زندگی شخصیتی به نام «حیدرخان عمو اوغلی» میباشد که به واسطه پیوند خانوادگی که نویسنده با وی داشته در صدد بازخوانی زندگی وی برآمده و به همین جهت سعی کرده هرآنچه از اسناد موجود و قابل دسترس (که به هر زبانی منتشر شده بود) را بررسی نماید تا ابهامات، دروغهای تاریخی و هر آنچه پیرامون شخصیت وی وجود داشته را روشن سازد و نتیجهی این کار را در کتابی تحت عنوان «بازخوانی زندگانی حیدر خان عمو اوغلی» منتشر ساخته است.
در بخشی از کتاب بازخوانی زندگانی حیدرخان عمو اوغلی میخوانیم:
در سال 1919 م در زمان حضورش در پتروگراد (سن پترزبورگ)؛ حزب انقلابی ایران که حوزهای از حزب اجتماعیون عامیون بوده را تاسیس نمود و در همین سال به همراه سلطان زاده به جهت بسیج مهاجران ایرانی به آسیای مرکزی سفر نمود. وی در عشق آباد، گروهی متشکل از 1500 ایرانی را سازمان داد. آنها در آوریل سال 1920 م حدود 100 هزار روبل پول، چای، قند و خشکبار به جهت کمک به اطفال گرسنه پتروگراد و مسکو جمع آوری کردند و نیز ایرانیان مقیم تاشکند در اواسط 1921 م بیش از چهار میلیون روبل به صندوق یاری رسانی به گرسنگان واریز نمودند.