کتاب مدیریت علفهای هرز گیاهان زینتی توسط اسماعیل پورکاظم گردآوری و منشر شده است. در طبیعت هیچگونه علف هرزی وجود ندارد و هیچ گیاهی بعنوان هرز، زاید و مزاحم متصوّر نمیگردد درحالیکه برخی معتقدند که علفهای هرز را گیاهانی وحشی بدانند و بدینگونه گیاهانی را که باعث مزاحمت، خسارت و جراحت به انسان و دام میشوند را در جرگه علفهای هرز محسوب میدارند.
علفهای هرز (weed) طبق عمومیترین تعریف: گیاهانی ناخواسته و نامطلوب به حساب میآیند که برخلاف تمایل انسانها در مکانهایی رشد مییابند لذا براساس این تعریف تمامی اعضای سلسله گیاهان میتوانند بعنوان علف هرز محسوب شوند. بسیاری از نظریههای دانشمندان حاکی از گسترش روزافزون و وسیع تعدادی از علفهای هرز هستند که ویژگیهای منحصر بفردی در رابطه با سازگاری با تغییرات محیطی دارند امّا در هر صورت، خوب یا بد، این بشر است که تصمیم میگیرد تا کدام گیاه را علف هرز محسوب نماید و با آن مبارزه کند و یا کدام گیاه را برای برآوردن نیازهایش کشت نماید و مورد حمایت قرار دهد.
علفهای هرز فقط در شرایط محیطی مناسب طغیان میکنند یعنی مکانهایی که زمین را برهم بزنند تا بدین گونه فضای کافی برای جوانه زنی و رشد علفهای هرز ایجاد گردد. وجود مواردی چون: آبیاری نامنظم، سایه بودن و استفاده غیر اصولی از زمین برای ایجاد چمن ها، گلکاریها و اراضی کشاورزی نتیجتاً میتوانند به هجوم علفهای هرز منجر گردند.