کتاب گیاه کاوا نوشتهی اسماعیل پورکاظم، به بررسی نوعی گیاه بومی جزایر اقیانوس آرام میپردازد.
واژه "کاوا" (kava) با مفهوم گیاه سرخوشیآور (intoxicate) و تلخ مزه (bitter) از جمله نباتاتی است، که در برخی جزایر اقیانوس آرام رشد میکند. مصرف گیاه "کاوا" به عنوان بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم ساکنین جزایر اقیانوس آرام نظیر : پولینزی، هاوائی، وانوتو، فیجی، ملانزی و میکرونزی مطرح میباشد. ساکنان این مناطق گیاه "کاوا" را بطور روزانه و همچنین در جشنها و مراسمهای مختلف مصرف میکنند.