کتاب خوشبختی چیست؟ تألیف آکادمی مجازی باور مثبت، جنبهای از حالت درونی انسان را بررسی میکند که منجر به داشتن زندگی بهتر میشود.
خوشبختی برای هر یک از انسانها معنا و مفهوم خاصی دارد. عدهای خوشبختی را در رفاه مادی میبینند و تصور میکنند که اگر زندگیشان در رفاه غرق شود؛ حس خوشبختی خواهند کرد. چنین کسانی بیشک به چیزی که در انتظارش هستند، لااقل در این جهان دست نخواهند یافت، چرا که میل و طمع انسان به مادیات پایانی ندارد و هر چه رفاه بیشتری را کسب کند، به دنبال گسترش دامنههای آن برخواهد آمد.
روانشناسان در تعریف خوشبختی میگویند: رضایت از وضعیت موجود یعنی احساس خوشبختی، یعنی مهم نیست شما خوشبخت باشید یا نه، مهم این است که احساس خوشبختی کنید و همین احساس است که خوشبختی را شکل میدهد. ممکن است برای عدهای منظور از خوشبختی و سعادت، یک اتفاق خارجی در زندگی، یک نوع وضعیت خاص در خانه و زندگی یا شرایط مطلوب کار و اوضاع خوب مالی و در نهایت وصال یار جانی و عشق دل انگیز روح نواز باشد.
شاید همه اینها در کنار هم به اضافه مجموعهای از شرایط و خواستههای دیگر، به سلیقه و علاقه هر کسی همان غایت آمال و آرزوهای شما هم تلقی شود. عدهای نیز خوشبختی را در سلامتی تن و روان میدانند و معتقدند اگر چهار ستون بدنشان استوار و محکم باشد، خوشبختند. عدهای نیز خوشبختی را در آرامش میبینند. آرامشی که در تمام لحظات بر زندگیشان سایه افکنده، اما آرامشی که مطلوب انسان است نیز در این جهان به طور کامل مهیا نمیشود.
انسان در مراحل مختلف زندگی در کورههای حوادث گداخته میشود و آبدیده میگردد سختیهایی را از سر میگذراند و در طی مراحل گوناگون تجربه کسب میکند. از دیدگاه آکادمی مجازی باور مثبت واقعیت خوشبختی این است که خوشبختی تنها یک چیز نیست، مجموعهای از شرایط محیطی، روحی و روانی است که باعث میشود انسان به شعف درونی دست پیدا کرده و احساس خوشبختی و سعادت کند. خوشبختی برای انسان خدا باور و مومن جور دیگری رقم میخورد. مومنان غرق شدن در خدا را عین خوشبختی میدانند. لحظهای عبادت و راز و نیاز با معبود و مورد توجه خاص او قرار گرفتن، بارقهای از امید در دلهایشان روشن میسازد که آنها را به خوشبختی میرساند.