کتاب ارزیابی اقتصادی تحقیقات کشاورزی با نرم افزار DREAM نوشتهی علی شهنوازی، ضمن معرفی نرم افزار dream، نحوه کار با آن و وارد کردن اطلاعات برای ارزیابی اقتصادی را به صورت کامل و گام به گام توضیح میدهد.
برای بررسی آثار اقتصادی فعالیتهای تحقیق و توسعه (R&D) در طول سالهای گذشته روشی به نام "الگوی مازاد اقتصادی" معرفیشده که مبانی آن در کتاب "علم تحت کمیابی: اصول و اقداماتی برای ارزیابی و اولویتبندی تحقیقات کشاورزی" که توسط آلستون و همکاران در سال 1995 منتشر گردیده، توضیح داده شده است. بر پایه همین کتاب است که گروه مشورتی بینالمللی تحقیقات کشاورزی ( CGIAR)، نسخه 3 نرمافزار دِریم را تهیه و ارائه نموده است. این نرمافزار توانایی بررسی آثار اقتصادی تحقیقات کشاورزی را در شرایط مختلف داشته و با مقایسه منافع و هزینههای پژوهشی، نرخ بازده سرمایهگذاری در تحقیقات را مشخص میسازد.
خروجی نرمافزار، اطلاعاتی در مورد منافع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به تفکیک منطقه و زمان، گزارش کرده، درنتیجه شرایط موردنیاز برای اولویتبندی تحقیقات را فراهم میآورد. در نرمافزار دریم همچنین امکان بررسی تأثیر سیاستهای دولت بر منافع یافتههای پژوهشی وجود دارد.