کتاب میکروگرین نوشتهی اسماعیل پورکاظم، مشتمل بر مطالبی است که میتواند پاسخگوی بسیاری از سوالات دانشجویان، کارشناسان و علاقهمندان حیطه کشاورزی باشد. مطالعات این کتاب در قالب مقالات علمی و تصاویر مربوطه در برگیرنده اطلاعات جدیدی است که از موسسات علمی و پژوهشی معتبر جهان گردآوری گردیدهاند و مجموعهای از دانستنیهای کاربردی برای ارتقاء رتبه کشاورزی کشور میباشد.
این مطالب عبارتند از:
1. میکروگرین؛ پرورش سبزیجات تازه در خانه
۲. بونسای؛ نماد زیبایی و صبوری طبیعت
۳. تراریوم؛ باغچه مینیاتوری
۴. کاربرد گیاهان تله در مدیریت تولیدات گیاهی
۵. پرورش گیاهان همراه
۶. پرورش ارکیدهها
۷. تولید هندوانه با اشکال غیر متعارف
۸. ذرت سالادی؛ زراعتی جنبی با قابلیت فرآوری و صادرات
در بخشی از کتاب میکروگرین میخوانیم:
میکروگرینها (microgreen یا micro green) آشکال کوچکی از انواع گیاهان خوراکی شامل سبزیجات، گیاهان دارویی (herb) و نظایر آنها میباشند. میکروگرینها را بعنوان تقویت کننده طعم غذاها در رستورانهای ممتاز بکار میگیرند تا علاوه بر لذیذ ساختن غذاها به آنان ظاهری مطلوب و دلپذیر ببخشند. میکروگرینها مازاد بر اینکه دارای طعم مطبوع و ظاهر دلنشین هستند، غالبا سرشار از عناصر غذایی گوناگون میباشند. بدون هیچگونه علت و دلایل نوظهوری باید اذعان داشت که میکروگرینها طی 15 سال اخیر از مقبولیت ویژهای در آمریکا و اروپا برخوردار شدهاند بطوریکه جزء اصلی بسیاری از غذاهای اعیانی و مهمانیهای اشرافی را تشکیل میدهند و مایه مباهات آشپزخانهها و رستورانهای مجلل گردیدهاند آنگونه که هر مدت یکبار بر معرفی واریتههای دیگری از گیاهان بعنوان میکروگرینهای جدید و ابتکاری اقدام میگردد