کتاب کیفیت آب آبیاری نوشتهی هادی احمدی، به بررسی انواع منابع آب موجود در کرهی زمین، ویژگیها و کاربردهای آنها میپردازد.
آب یکی از مواد مایع و فراوانترین ماده مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکل شناخت امروزی آن است. بیش از 71.1٪ وزن یک انسان از آب تشکیل شده و نیز بیش از 68٪ سطح کره زمین را آب پوشاندهاست (نزدیک به 360 میلیون از 510 میلیون کیلومتر مربع). با این همه تنها 3 درصد از آبهای کرهی زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمکها خصوصاً نمک خوراکی برای نوشیدن مناسب نیست. از همین 3٪ نیز 2٪ آن منجمد در دو قطب شمال و جنوب و بیش از 94٪ به صورت شور است.
در بخشی از کتاب کیفیت آب آبیاری میخوانیم:
آب شیرین آبی ست که درصد املاح نمکی غیر حلشدنی آن بسیار کم و زلال باشد. آب شیرین از مهمترین منابع تجدیدشدنی میباشد که این منبع، برای زنده ماندن بسیاری از موجودات زنده و همچنین برای انسان، از لحاظ تأمین نیاز به آب و همچنین کشاورزی، بسیار پراهمیت و حیاتی است. باید توجه داشت که در این گفتار آب شیرین و آب آشامیدنی دارای مفهومهای جداگانهای از یکدیگر کار رفته اند؛ هرچند که آب آشامیدنی آبی شیرین است.